Hushpuppy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1580
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki maślanki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka cukru
- 1 cebula
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Mąkę kukurydzianą i pszenną przesypać razem do jednej miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Do wymieszanych składników wbić jajka, wlać maślankę i wyrobić ciasto. Do wyrobionego ciasta dodać pokrojoną wcześniej cebulę i całość dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować ręcznie kulki. Wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju i smażyć na złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na tackę.
Komentarze (0)