Hochzeitssuppe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1584
Składniki:
- 300 g makaronu reginette
- 300 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 200 g białych szparagów
- 2 piersi z kurczaka
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Makaron reginette wrzucić do 1 l gotującej się lekko osolonej wody w rondlu i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Szparagi umyć, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego obrany ze skóry i przepuszczony przez praskę czosnek, wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu uformować z tego małe kulki ręcznie. Następnie do rondla wlać bulion warzywny, dodać do niego pokrojone wcześniej mięso z kurczaka, szparagi i przygotowane kulki mięsne. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia, przelać do makaronu na talerzu i posypać posiekaną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)