Hochzeitssuppe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1584
Hochzeitssuppe
fot. Ra Boe (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu reginette
  • 300 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 200 g białych szparagów
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Makaron reginette wrzucić do 1 l gotującej się lekko osolonej wody w rondlu i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Szparagi umyć, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego obrany ze skóry i przepuszczony przez praskę czosnek, wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu uformować z tego małe kulki ręcznie. Następnie do rondla wlać bulion warzywny, dodać do niego pokrojone wcześniej mięso z kurczaka, szparagi i przygotowane kulki mięsne. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia, przelać do makaronu na talerzu i posypać posiekaną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)