Hirayachi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1456
Składniki:
- 2 plastry suszonego nori
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka wrzącej wody
- Ciasto:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka sojowego
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Dymkę ze szczypiorkiem umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Nori sparzyć wrząca wodą, osączyć z jej nadmiaru i pokroić na kawałki.
Przygotować ciasto: jajka wbić do miski, wsypać do nich mąkę, wlać mleko sojowe, dodać pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie składniki przelać na rozgrzaną 1 łyżkę olej na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.
Po usmażeniu ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Następnie rozgrzać pozostały olej na patelni i dodać do tego pokrojone nori. Smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym dodać do potrawy.
Przygotować ciasto: jajka wbić do miski, wsypać do nich mąkę, wlać mleko sojowe, dodać pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie składniki przelać na rozgrzaną 1 łyżkę olej na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.
Po usmażeniu ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Następnie rozgrzać pozostały olej na patelni i dodać do tego pokrojone nori. Smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym dodać do potrawy.
Komentarze (0)