Giuwecz tracki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3665
Składniki:
- 50 dag wołowiny bez kości (łopatka, pręga, szponder, krzyżowa)
- tłuszcz
- 8 dag cebuli
- 8 dag selera
- 8 dag marchwi
- 15 dag papryki konserwowej
- 2 dag koncentratu pomidorowego
- 3 dag ryżu
- natka selera
- natka pietruszki
- sól, pieprz, czosnek i papryka mielona do smaku
Opis przygotowania:
Mięso umyj, wyżyłuj, pokrój w dość dużą kostkę, posyp przyprawami, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, dodaj do mięsa w połowie duszenia. Pod koniec duszenia dodaj zmieloną paprykę konserwową, koncentrat pomidorowy i opłukany ryż. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, połącz z posiekaną zieleniną i dopraw do smaku.
Komentarze (0)