Giuwecz tracki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3557

Składniki:

  • 50 dag wołowiny bez kości (łopatka, pręga, szponder, krzyżowa)
  • tłuszcz
  • 8 dag cebuli
  • 8 dag selera
  • 8 dag marchwi
  • 15 dag papryki konserwowej
  • 2 dag koncentratu pomidorowego
  • 3 dag ryżu
  • natka selera
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, czosnek i papryka mielona do smaku

Opis przygotowania:

Mięso umyj, wyżyłuj, pokrój w dość dużą kostkę, posyp przyprawami, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, dodaj do mięsa w połowie duszenia. Pod koniec duszenia dodaj zmieloną paprykę konserwową, koncentrat pomidorowy i opłukany ryż. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, połącz z posiekaną zieleniną i dopraw do smaku.

Autor: plateau

Komentarze (0)