Flatbread

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1573
Flatbread
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 g mąki pszennej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 szklanki ciepłej wody

Opis przygotowania:

Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i przełożyć na stolnicę. Na przepuszczony czosnek wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników wlać ciepłą wodę i zagnieść z całości gładkie ciasto. Rozbić je ręcznie na placki o grubości 1 cm i przełożyć je na rozgrzaną blachę lub patelnię bez tłuszczu. Smażyć z obu stron do chwili, aż się dobrze przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z ognia, pokroić na porcje i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)