Flatbread
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1573
Składniki:
- 350 g mąki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 szklanki ciepłej wody
Opis przygotowania:
Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i przełożyć na stolnicę. Na przepuszczony czosnek wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników wlać ciepłą wodę i zagnieść z całości gładkie ciasto. Rozbić je ręcznie na placki o grubości 1 cm i przełożyć je na rozgrzaną blachę lub patelnię bez tłuszczu. Smażyć z obu stron do chwili, aż się dobrze przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z ognia, pokroić na porcje i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)