Cordon Bleu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 549
Składniki:
- 250 g wędzonej szynki w plastrach
- 150 g sera Gouda w plastrach
- 4 łyżki oleju
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej czerwonej papryki
Opis przygotowania:
Jajko wbić na talerz i roztrzepać je z suszonym tymiankiem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Następnie szynkę wyłożyć na stolnicę, położyć na niej plastry sera Gouda, szynkę z serem dobrze zawinąć ręcznie, a po zawinięciu namoczyć w roztrzepanym jajku. Całość obtoczyć bułką tartą i przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Wszystko smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć na talerz i posypać mieloną ostrą papryką.
Komentarze (0)