Cerorot
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1270
Składniki:
- 600 ml mleka kokosowego
- 300 g brązowego ryżu
- 6 suszonych liści z palmy kokosowej
- 2 łyżki cukru palmowego
- 2 liście bananowca
- 1 szklanka wrzącej wody
- 0,5 łyżeczki aromatu migdałowego
Opis przygotowania:
Suszone liście palmowe oraz bananowca sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Brązowy ryż opłukać pod bieżącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i przełożyć do rondla. Potem zasypać go cukrem palmowym, zalać mlekiem kokosowym i razem gotować na sypko. Po ugotowaniu wlać do tego aromat migdałowy i całość zmiksować mikserem na jednolitą masę. Zmiksowane składniki przełożyć łyżeczką do zawiniętych w stożki liści z palmy kokosowej. Natomiast końce liści spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz lub na liście bananowca.
Komentarze (0)