Calalou
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2174
Składniki:
- 1 kg bakłażanów
- 50 dkg fasolki szparagowej ( może być z puszki)
- 2 cebule
- 50 g oleju sojowego
- 1 duża łyżka mąki
- 2 łyżeczki pasty pomidorowej
- 1 łyżeczka tymianku
- pół łyżeczki mielonej papryki
- sól
Opis przygotowania:
Bakłażany umyć, obrać ze skory i pokroić na plastry. Obrać cebulę, pokroić w plastry i przysmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Do cebuli dodać mąkę i lekko zrumienić, a następnie wlać pół szklanki wody wymieszanej z pastą pomidorową i zagotować. Dodać do tego obrane bakłażany i gotować na małym ogniu około 30 minut. Fasolkę szparagową umyć, poodcinać końcówki, pokroić na kawałki i dodać do całości. Gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą, papryką, tymiankiem i od razu podawać.
Komentarze (0)