Caipirinha

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1718
Caipirinha
fot. Job D. / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml Cachaca Divininha (napój alkoholowego z trzciny cukrowej)
  • 3 łyżeczki soku z limonki
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • 1 garść kruszonego lodu
  • 1/2 limonki

Opis przygotowania:

Połowę limonki umyć, osączyć z wody, pokroić na ćwiartki, po czym przełożyć do kieliszka i rozetrzeć z cukrem. Do roztartych składników dodać kruszony lód. Następnie napój alkoholowy z trzciny cukrowej zmieszać z sokiem z limonki i przelać do składników w kieliszku. Całość dokładnie wymieszać i podawać ze słomką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów