Bicerin

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 5383
Bicerin
fot. buridan / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 60 ml wody
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki czekolady do picia
  • 2 łyżeczki mielonej kawy espresso
  • 1 łyżeczka cukru

Opis przygotowania:

Kawę przesypać do kubka i zalać ją 30 ml wrzącej gotującej się wody. Zalaną kawę pozostawić w kubku przez 1 minutę, aby się zaparzyła. Po tym czasie przelać ją do kieliszka. Następnie do rondla wlać kolejne 30 ml wody, wsypać do niej czekoladę do picia, cukier i dokładnie wymieszać. Gotować przez 5 minut na średnim ogniu, po czym przelać do kawy w kieliszku. Śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę i dodać do całości. Podawać na ciepło.

Komentarze (0)