Bicerin
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 5383
Składniki:
- 60 ml wody
- 50 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki czekolady do picia
- 2 łyżeczki mielonej kawy espresso
- 1 łyżeczka cukru
Opis przygotowania:
Kawę przesypać do kubka i zalać ją 30 ml wrzącej gotującej się wody. Zalaną kawę pozostawić w kubku przez 1 minutę, aby się zaparzyła. Po tym czasie przelać ją do kieliszka. Następnie do rondla wlać kolejne 30 ml wody, wsypać do niej czekoladę do picia, cukier i dokładnie wymieszać. Gotować przez 5 minut na średnim ogniu, po czym przelać do kawy w kieliszku. Śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę i dodać do całości. Podawać na ciepło.
Komentarze (0)