Bhakri
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 652
Składniki:
- 3 łyżki masła klarowanego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka oleju
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Mąkę pszenną przesypać na stolnicę i wymieszać ją ze szczyptą soli. Dodać do tego masło klarowane, wlać olej i wyrobić gładkie ciasto. Podzielić je na równe kawałki, po czym każdy kawałek ciasta rozwałkować na grubość 0,7 mm i przełożyć go na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Wszystko smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić z obu stron. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i przestudzić.
Komentarze (0)