Ciekawe artykuły
WięcejSzafran - przyprawa na wagę złota
W momencie, w którym stoi nasza cywilizacja, trudno sobie wyobrazić, że istnieją przyprawy, których wartość przekracza rząd nawet kilku dolarów za gram. Cena oczywiście wiąże się nie tylko z powszechnymi cenami importu, paliwa, etc. ale...
Czytaj dalej10 powodów, dla których warto spożywać warzywa strączkowe
Badania historyczne dowodzą, że jednym z pierwszych pokarmów ludzkości i podstawą żywieniową całego świata były nasiona roślin strączkowych. Nasiona bobu zjadano już w epoce kamienia. Niemniej ważną jest soczewica, o której to wspomniano w Piśmie...
Czytaj dalejDomowe sposoby na oczyszczenie organizmu z toksyn
W ciągu roku gromadzimy w naszym ciele ok. 8 kg toksyn. Oznacza to, że na 50 kg masy organizmu, mniej więcej jedna piąta z niego to ohydne rzeczy, odpady będące pozostałościami po tym, co jemy,...
Czytaj dalejAspartam - dobry czy zły?
Rodzice, nauczyciele, lekarze już od dziecka starali się nas nauczyć na co powinniśmy zwrócić uwagę kupując produkty żywnościowe. Jedną z powielających się informacji, która pewnie utkwiła nam w głowie była „sprawdź, czy w składzie nie...
Czytaj dalej