Ciekawe artykuły
WięcejCiekawostki o warzywach w stanie kiełkowania
Kiełki warzyw nie są jeszcze warzywami, ale już nie ich nasionami, a jednak zawierają w sobie cały przekrój witamin, które właśnie w tej początkowej fazie wzrastania najsilniej uderzają swoją siłą i smakiem. To w kiełkach...
Czytaj dalejJak łączyć wina z potrawami?
Idąc z duchem czasu nie sposób zauważyć rosnącej popularności win. Mam tu na myśli oczywiście czyste produkty gronowe, które w odpowiednich warunkach i w połączeniu z pasującą potrawą nadają specyficzny charakter. Domeną dzisiejszych czasów stało...
Czytaj dalejWegetariański grill
Często się słyszy, że grillowanie jest narodowym sportem Polaków. W sumie, czemu nie mamy być z tego dumni? :) Przecież to zdrowa forma przygotowywania posiłków, bez zbędnego tłuszczu, na świeżym powietrzu i w doborowym towarzystwie!...
Czytaj dalejCzarny bez – medycyna i tajemnica
Czarny bez jest rośliną, która wiosną wydaje z siebie piękne białe kwiaty, po to, aby na jesień zamknąć się w czarnych owocach. Z białych kwiatów czarnego bzu możemy przygotować kordiał, natomiast z jego czarnych owoców:...
Czytaj dalej