Zupa musztardowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1701
Zupa musztardowa
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 2 papryczki chili
  • 1 l wody
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 0,5 szklanki tartego parmezanu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Papryczkę oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Papryczkę pokroić w drobną kostkę, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Potem ściągnąć z ognia. Szczypiorek pokroić na drobne kawałki. Następnie zagotować 1 l wody. Na gotujący się wrzątek dodać śmietanę, musztardę oraz tarty parmezan i zmniejszyć ogień na średni. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym dodać mąkę kukurydzianą i mieszać do czasu, aż zupa zgęstnieje. Wtedy doprawić ją pieprzem i solą do smaku, ściągnąć z ognia i przelać do naczynia. Dodać do tego mieloną oraz smażoną paprykę i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów