Sałatka z komosą ryżową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1585
Sałatka z komosą ryżową
fot. Jennifer / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 2 młode zielone cukinie
  • 1 awokado
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Cukinie obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki, przełożyć do miski i skropić sokiem cytrynowym. Pomidory pokroić na małe kawałki i dodać do cukinii w misce. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników w misce. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno i dodać do całości. Następnie komosę ryżowa przełożyć do rondla, zalać ją 2 szklankami lekko osolonej wody i zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i dodać do sałatki. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów