Sałatka z kurczakiem, warzywami i komosą ryżową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1161
Sałatka z kurczakiem, warzywami i komosą ryżową
fot. Timolina (elements.envato.com)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego, ziołowego pieprzu
  • pieprz czarny (mielony)
  • pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania:

Pomidory oraz rukolę umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić na kawałki i przełożyć je wraz z rukolą do miski. Piersi z kurczaka oprószyć szczyptą soli oraz czarnego pieprzu i grillować je na ruszcie rozpalonego grilla z obu stron do miękkości. Grillowane mięso pokroić na małe kawałki i dodać do pomidorów z rukolą. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Następnie komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą. przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i wymieszać ją ze składnikami z miski. Wszystko posypać szczyptą ziołowego pieprzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów