Sałatka owocowo-warzywna z komosą ryżową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 813
Sałatka owocowo-warzywna z komosą ryżową
fot. Arzamasova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g komosy ryżowej
  • 2 czerwone buraki
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki zielonych pistacji
  • 2 granaty
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i owoce umyć i odsączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i przełożyć do miski. Buraki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu buraki odcedzić, obrać ze skóry, pokroić je w drobną kostkę i dodać do komosy ryżowej. Pomarańcze obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Dodać do tego posiekaną drobno natkę zielonej pietruszki, łuskane nasiona granatu oraz pistacje. Całość dokładnie wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów