Sałatka owocowo-warzywna z komosą ryżową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 813
Składniki:
- 300 g komosy ryżowej
- 2 czerwone buraki
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki zielonych pistacji
- 2 granaty
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce umyć i odsączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i przełożyć do miski. Buraki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu buraki odcedzić, obrać ze skóry, pokroić je w drobną kostkę i dodać do komosy ryżowej. Pomarańcze obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Dodać do tego posiekaną drobno natkę zielonej pietruszki, łuskane nasiona granatu oraz pistacje. Całość dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)