Papryka nadziewana serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2457
Papryka nadziewana serem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml kwaśnej śmietany kremówki
  • 40 g białego sera twarogowego
  • 20 g tartego sera cheddar
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryki naciąć ostrym nożem z jednej strony z boku i wydrążyć nasiona. Ser twarogowy przełożyć do miski i połączyć go z tartym serem cheddar. Do powyższych składników dodać przepuszczony przez praskę czosnek oraz pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wbić do tego 1 jajko, dokładnie rozetrzeć i przełożyć do wydrążonych papryk. Jedno jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą, po czym nadziane papryki panierować w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju w rondlu. Usmażone osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Śmietanę kremówkę przełożyć do małej miseczki i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów