Kulki rybne z ziemniakami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1667
Kulki rybne z ziemniakami
fot. VirtualErn / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g bulionu warzywnego z kostki
  • 200 g filetów z wędzonego łososia
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć. Ziemniaki oraz marchew zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Ugotowane odcedzić i obrać ze skóry. Filety z łososia połamać na drobne kawałki i dodać do składników wraz z pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i utłuc tłuczkiem. Z utłuczonych składników uformować ręcznie kulki i przełożyć do garnka wyłożonego liśćmi białej kapusty. Całość zalać bulionem warzywnym i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane składniki wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów