Komosa ryżowa z awokado i limonką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 440
Komosa ryżowa z awokado i limonką
fot. tycoon101 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 2 szklanki komosy ryżowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 limonka
  • 1 suszona, czerwona papryczka chili
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Opis przygotowania:

Awokado i limonkę umyć i odsączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować. Suszoną papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić ją drobno. Masło stopić na rozgrzanej patelni, po czym dodać do niego pokrojoną wcześniej papryczkę chili i odparowaną komosę ryżową. Składniki te oprószyć szczyptą mielonego czarnego pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do tego pokrojone w cienkie plastry awokado i limonkę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów