Kaszanka zapiekana z ciastem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1929
Składniki:
- 400 g kaszanki gryczanej
- 300 g ciasta francuskiego
- 35 g tartego parmezanu
- 4 plastry sera gouda
- 2 łyżki płatków kukurydzianych
- 1 garstka rukoli
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
Opis przygotowania:
Rukole umyć i osączyć z wody. Następnie ciasto francuskie wysmarować letnią wodą i pokroić je w prostokąty o wymiarach 4x8 cm. Kaszankę gryczaną pozbawić skóry i nałożyć ją na pokrojone wcześniej ciasto. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i posypać tartym parmezanem, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor ciasta. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć plastrami sera gouda i posypać rukolą oraz płatkami kukurydzianymi
Komentarze (0)