Kaszanka z wasabi i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1771
Kaszanka z wasabi i serem
fot. cchen / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g kaszanki
  • 20 g białego sera twarogowego
  • 2 łyżki pasty wasabi
  • 2 łyżki oleju
  • 2 dymki
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Kaszankę pokroić w plastry ze skórą, przełożyć ją na patelnię z jedną łyżką rozgrzanego oleju i smażyć z obu stron do czasu, aż się przyrumieni. Usmażoną ściągnąć z ognia, obrać ze skóry i wyłożyć na talerz. Kiedy przestygnie, wysmarować ją pastą wasabi. Dymkę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na pozostałym oleju na patelni. Zeszkloną dodać do składników. Całość posypać pokruszonym serem twarogowym i świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów