Barszcz biały

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 4890
Barszcz biały
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 400 g białej kiełbasy
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 opakowanie barszczu instant
  • 4 łyżki śmietany
  • 2-3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 pieczona golonka
  • 4 jaja
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wędzony boczek zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć mięso z wywaru. Do garnka z wywarem włożyć białą kiełbasę i ponownie zagotować. Następnie wsypać opakowanie barszczu instant i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę, golonkę pokrojoną w kostkę i wsypać majeranek. Barszcz biały podawać z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo.

Autor: magdam

Komentarze (1)

idealny barszcz wielkanocny :)

Podobne przepisy

Więcej przepisów