Barszcz biały
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 5157
Składniki:
- 400 g białej kiełbasy
- 200 g wędzonego boczku
- 1 opakowanie barszczu instant
- 4 łyżki śmietany
- 2-3 liście laurowe
- ziele angielskie
- 2 łyżki majeranku
- 1 pieczona golonka
- 4 jaja
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wędzony boczek zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć mięso z wywaru. Do garnka z wywarem włożyć białą kiełbasę i ponownie zagotować. Następnie wsypać opakowanie barszczu instant i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę, golonkę pokrojoną w kostkę i wsypać majeranek. Barszcz biały podawać z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo.
Komentarze (1)
idealny barszcz wielkanocny :)