Smażone rydze

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Smażone rydze

    Dodane przez: wd2005

    Jezz / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 0,5 kg rydzów
  • 0,5 szklanki śmietany 14%
  • 5 łyżek masła śmietankowego
  • sól do smaku

Opis przygotowania

Rydze dokładnie umyć, odciąć trzonki przy samym kapeluszu. Masło wrzucić na rozgrzaną patelnię. Ułożyć rydze blaszkami do góry i smażyć na dużym ogniu, następnie przewrócić je na drugą stronę i smażyć do czasu, aż roztopione masło zmieni kolor na intensywnie pomarańczowy. Rydze posypać sola i oblać śmietaną na wierzchu. Podawać natychmiast, gdy są ciepłe.

1 komentarz

odpowiedz

Mogę tylko powiedzieć, że danie jest pyszne!!!

Podobne przepisy