Warzywa smażone z kiełkami i orzechami
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 667
Składniki:
- 50 g zielonego groszku w łupinie
- 3 g kiełków fasoli mung
- 2 czerwone słodkie papryki
- 2 pomidory
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki łuskanych orzechów nerkowca
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz kiełki dokładnie umyć i odsączyć z wody. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Dodać do tego orzechy nerkowca. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki i dodać do smażonych składników. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidory, zielony groszek i kiełki fasoli mung. Całość skropić sosem, dokładnie wymieszać i smażyć przez 2,5 minuty na średnim ogniu.
Komentarze (0)