Orszada porzeczkowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2946
Orszada porzeczkowa
fot. diekatrin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki czarnej porzeczki
  • 1 szklanka kruszonego lodu
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 0,5 łyżki syropu migdałowego
  • 0,5 łyżki zapachu pomarańczowego

Opis przygotowania:

Porzeczki obrać z szypułek, umyć osączyć z wody i przełożyć do blendera. Następnie dodać do nich cukier puder, kruszony lód, wlać mleko, syrop migdałowy oraz zapach pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować, po czym przelać do szklanek.

Komentarze (0)