Przegrzebki z kaszanką

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 30 g kaszanki
  • 6 mrożonych przegrzebek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 g kiełków rzodkiewki
  • 1 cytryna
  • 0,5 szklanki wrzącej wody
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzącą wodą i osaczyć z jej nadmiaru. Przegrzebki rozmrozić, odciąć od muszli, opłukać pod bieżącą wodą razem z muszlami i osączyć z wody. Następnie muszle wyłożyć na talerz, a przegrzebki oprószyć szczyptą soli, pieprzu i zrumienić na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Zrumienione ściągnąć z ognia i wyłożyć na muszlach na talerzu. Kaszankę pokroić w plastry o grubości 1 cm, przełożyć na 2 łyżki rozgrzanej oliwy na patelni i smażyć z obu stron do chwili jej zarumienienia. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki i pokrojoną cytryną.

0 komentarzy

Podobne przepisy