Kotlety cukiniowo - bakłażanowe

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 871

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • 1 łyzka siemnienia lnianego
  • 150 g kiełbasy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • pieprz ziołowy
  • vegeta
  • 100 g sera żółtego
  • 1 pomidor

Opis przygotowania:

1.bakłażana umyć,oczyścić z pestek,drobno pokroić.Posolić, odstawić na 15 minut,opłukać i dusić 10 minut.Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na innej patelni.Cukinię obrać i zetrzeć na tarce.Połączyć z siemieniem lnianym ,mąkami i jajkiem.Doprawić.Smazyć do zarumienienie.Kotleciki posypać serem ,ozdobić pomidorem.

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów