Sałatka rybna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2119
Sałatka rybna
fot. T o n y / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 dag świeżego lub mrożonego tuńczyka
  • 30 dag łososia
  • 30 dag pstrąga
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 słoiczek majonezu
  • 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Ryby oczyścić, umyć, posolić, oprószyć pieprzem i ugotować razem na parze w jednym naczyniu. Ugotowane pokroić na kawałki. Majonez wymieszać z mieloną papryką, pokrojoną drobno natką pietruszki, cebulą, czosnkiem, rybami i przełożyć na talerz. Pomidory koktajlowe umyć i przełożyć z dwóch stron ryb. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w plastry i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów