Roladki rybne

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2360

Składniki:

  • 4 duże filety pangi
  • po pół żółtej i zielonej cukinii
  • cebula
  • po strąku żółtej i czerwonej papryki
  • ząbek czosnku
  • cytryna
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • kilka gałązek bazylii
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

Zamrożone filety włóż do miski. Zalej ciepłą wodą ale nie wrzątkiem. Gdy się rozmrożą wyciągnij z wody. Skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i solą, odstaw na 15 min. Oba rodzaje cukinii umyj i zetrzyj na tarce z dużymi otworami. Podduś na maśle cały czas mieszając, aż sok zupełni odparuje. Przypraw do smaku pieprzem i solą. Odstaw, by przestygły. Zioła umyj i osusz. Bazylię posiekaj. Dodaj do cukinii, wymieszaj. Obierz cebulę i czosnek, posiekaj. Oba rodzaje papryki oczyść z gniazd nasiennych, przetnij na ćwiartki i pokrój w paski. Na szerokiej patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż warzywa cały czas mieszając, aż papryka zrobi się szklista i miękka. Dopraw do smaku jeśli trzeba. Na każdym filecie ułóż po porcji cukinii, ciasno zwiń roladki i zepnij je metalowymi szpilkami. Przygotuj 4 małe żaroodporne foremki. Na dnie każdej rozłóż paprykę z cebulą, a na nich roladki. Zapiekaj przez 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 190 st. Podawaj w naczyniach, w którym się zapiekały.

Autor: priinccces

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów