Wereszczaka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2419
Składniki:
- 2 kg schabu bez kości
- 10 dkg słoniny
- 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
- 5 ziaren pieprzu
- 4 łyżki bułki tartej
- natka zielonej pietruszki
- pieprz mielony
- sól
Opis przygotowania:
Słoninę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do rozgrzanego rondla. Schab pokroić na kawałki, dodać do słoniny, posolić i smażyć na rumiany kolor. Do smażonego mięsa wlać bulion, dodać ziarna pieprzu, szczyptę pieprzu mielonego i zagotować. Przed końcem gotowania dodać bułkę tartą, aby zagęścić potrawę, przykryć i gotować jeszcze przez 5 minut. Gotową potrawę doprawić do smaku pieprzem, solą i podawać na gorąco, posypaną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (2)
super mama taki robi
Zamiast bułki tartej chleb razowy.