Wereszczaka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2419

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości
  • 10 dkg słoniny
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 5 ziaren pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz mielony
  • sól

Opis przygotowania:

Słoninę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do rozgrzanego rondla. Schab pokroić na kawałki, dodać do słoniny, posolić i smażyć na rumiany kolor. Do smażonego mięsa wlać bulion, dodać ziarna pieprzu, szczyptę pieprzu mielonego i zagotować. Przed końcem gotowania dodać bułkę tartą, aby zagęścić potrawę, przykryć i gotować jeszcze przez 5 minut. Gotową potrawę doprawić do smaku pieprzem, solą i podawać na gorąco, posypaną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (2)

super mama taki robi

Zamiast bułki tartej chleb razowy.