Vacherin

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 906
Vacherin
fot. miriam_kato / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
  • 100 g tartej czekolady
  • 15 g truskawek
  • 15 g płatków migdałowych
  • 15 g sera Vacherin
  • 2 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i pokroić w cienkie plastry. Ser Vacherin pokroić w drobną kostkę. Śmietanę ubić mikserem z cukrem i ekstraktem waniliowym na puszystą pianę. Ubitą przełożyć do szprycy i wycisnąć na tackę, tworzą okrągłe kształty z otworami w środku. W miejsce otworów nałożyć pokrojony wcześniej ser, tartą czekoladę, truskawki oraz płatki migdałowe.

Komentarze (0)