Chip Butty
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2263
Składniki:
- 8 kromek chleba pszennego
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 0,5 kg ziemniaków
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, pokroić w słomkę i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju. Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i oprószyć szczyptą soli. Kromki chleba wysmarować masłem, nałożyć na to usmażone wcześniej ziemniaki. Całość polać pikantnym keczupem i przykryć wysmarowaną masłem kromką chleba.
Komentarze (0)