Zupa miks brokułowo-orzechowa z parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1619
Składniki:
- 4 plastry parmezanu
- 3 szklanki wody
- 1 duży brokuł
- 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 0,5 szklanki mielonych orzechów laskowych
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Brokuła umyć, pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać je 3 szklankami lekko osolonej wody, zasypać mielonymi orzechami i gotować na średnim ogniu do miękkości brokuła. Wtedy składniki ściągnąć z ognia, doprawić do smaku sosem sojowym, sokiem cytrynowym, szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wszystko zmiksować mikserem i przełożyć na talerz. Gotowy miks podawać z parmezanem.
Komentarze (0)