Zupa miks brokułowo-orzechowa z parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1619
Zupa miks brokułowo-orzechowa z parmezanem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 plastry parmezanu
  • 3 szklanki wody
  • 1 duży brokuł
  • 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 0,5 szklanki mielonych orzechów laskowych
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Brokuła umyć, pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać je 3 szklankami lekko osolonej wody, zasypać mielonymi orzechami i gotować na średnim ogniu do miękkości brokuła. Wtedy składniki ściągnąć z ognia, doprawić do smaku sosem sojowym, sokiem cytrynowym, szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wszystko zmiksować mikserem i przełożyć na talerz. Gotowy miks podawać z parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów