Tortilla warzywna z komosą ryżową

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1189
Tortilla warzywna z komosą ryżową
fot. Arzamasova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g komosy ryżowej
  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 300 g kukurydzy w zalewie
  • 4 placki tortilli
  • 2 czerwone, słodkie papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki wody
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki oraz paprykę umyć i odsączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w drobną kostkę. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 5 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, wymieszać z pokrojonymi wcześniej warzywami oraz fasolą czerwoną i kukurydzą. Placki tortilli skropić wodą, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Po tym czasie ściągnąć je z patelni, wyłożyć na nią wymieszane wcześniej składniki i zawinąć w rulony.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów