
Sałatka warzywna z parówką, bulionem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2222

Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 4 parówki drobiowe
- 4 korniszony
- 2 łyżki majonezu
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- 0,5 szklanki zimnego bulionu warzywnego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Parówki drobiowe przełożyć do rondla, zalać je 3 szklankami wody i zagotować na dużym ogniu. Potem ściągnąć je z ognia, odcedzić obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych ziemniaków. Dymkę obrać ze skóry, po czym wraz ze szczypiorkiem pokroić drobno i dodać do całości. Dodać do tego również posiekaną drobno natkę zielonej pietruszki. Składniki w misce doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie majonez przełożyć do kubka, zalać go zimnym bulionem warzywnym, razem zmiksować, dodać do sałatki, wymieszać i przełożyć do miski.
Komentarze (0)