Burgery z parówką i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2614
Składniki:
- 300 g parówek drobiowych
- 30 g kapusty kiszonej
- 2 zwykle bułki
- 2 łyżki musztardy rosyjskiej
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
Opis przygotowania:
Bułki przekroić na połówki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Zeszklone ściągnąć z ognia. Następnie parówki pokroić w słomkę i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumienione wyłożyć na jedną połówkę bułki, po czym dodać do tego dodać zeszklona cebulę. Całość wysmarować musztardą rosyjską, wyłożyć kiszoną kapustą. i nakryć drugą połową przekrojonych bułek.
Komentarze (0)