Burgery z parówką i kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2614
Burgery z parówką i kapustą
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g parówek drobiowych
  • 30 g kapusty kiszonej
  • 2 zwykle bułki
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula

Opis przygotowania:

Bułki przekroić na połówki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Zeszklone ściągnąć z ognia. Następnie parówki pokroić w słomkę i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumienione wyłożyć na jedną połówkę bułki, po czym dodać do tego dodać zeszklona cebulę. Całość wysmarować musztardą rosyjską, wyłożyć kiszoną kapustą. i nakryć drugą połową przekrojonych bułek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów