Ogórki nadziewane z tuńczykiem i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1689
Ogórki nadziewane z tuńczykiem i kawiorem
fot. manda_wong / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g wędzonego tuńczyka
  • 200 g czerwonego kawioru
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 1 melon
  • 1 cytryna
  • pęczek zielonego koperku
  • drobny szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki szklarniowe pokroić na kawałki o długości 3 cm, wydrążyć w nich środki i wyłożyć na talerz. Melona przekroić na połówki, po czym wydrążyć z niego miąższ małą łyżeczka. Tuńczyka pokroić w drobna kostkę i włożyć do wydrążonych ogórków na talerzu. Koperek zielony drobno posiekać i dodać do składników. Następnie dodać do tego kawior czerwony i melona. Całość udekorować drobnym szczypiorkiem i pokrojoną cytryną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów