Ogórek z rzeżuchą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2158
Ogórek z rzeżuchą
fot. roland / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 ogórki szklarniowe
  • 2 jabłka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 pęczek rzeżuchy
  • ćwiartka małej czerwonej kapusty
  • keczup
  • sól

Opis przygotowania:

Ogórki i jabłka umyć. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w krążki o grubości 5 mm i ułożyć na tacy. Kapustę sparzyć wrzątkiem i pokroić w drobną kostkę. Jabłko pokroić drobno, dodać do kapusty wraz z kukurydzą z puszki, keczupem i szczyptą soli. Wszystko dobrze wymieszać. Całość wyłożyć łyżeczką na pokrojone ogórki i posypać rzeżuchą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów