Cukinia z ananasem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2243
Cukinia z ananasem i serem
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 dag tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielona cukinia
  • 1 puszka ananasa w zalewie
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Cukinię umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Następnie oprószyć pieprzem oraz solą i odstawić na 10 minut. Po tym czasie rozgrzać mocno 3 łyżki oliwy na patelni, wrzucić cukinię i smażyć z obu stron przez 1,5 minuty. Usmażoną osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Ananasa osączyć z zalewy, wrzucić na rozgrzaną 1 łyżkę oliwy na patelni i lekko zrumienić. Zrumienione ananasy przełożyć na talerz i oprószyć tartym parmezanem oraz mieloną papryką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów