Burgery serowe z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 474
Burgery serowe z warzywami
fot. rezkrr / elements.envato.com

Składniki:

  • 100 g tartego sera Gouda
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 bagietka
  • 1 bakłażan
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • zielony koperek

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa oraz zioła umyć i i osączyć z wody. Pomidory i bakłażana pokroić w cienkie plastry. Bagietkę pokroić na kromki o grubości 1 cm i skropić je olejem. Następnie posypać je tartym serem Gouda i nałożyć na niego pokrojone wcześniej pomidory. Nałożyć na to kolejną warstwę tartego sera i bakłażana. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do całkowitego rozpuszczenia się sera. Kiedy ser się rozpuści wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć na talerz i posypać całość pokrojoną natką zielonej pietruszki oraz koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów