Burgery serowe z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 474
Składniki:
- 100 g tartego sera Gouda
- 3 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 1 bagietka
- 1 bakłażan
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
- zielony koperek
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz zioła umyć i i osączyć z wody. Pomidory i bakłażana pokroić w cienkie plastry. Bagietkę pokroić na kromki o grubości 1 cm i skropić je olejem. Następnie posypać je tartym serem Gouda i nałożyć na niego pokrojone wcześniej pomidory. Nałożyć na to kolejną warstwę tartego sera i bakłażana. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do całkowitego rozpuszczenia się sera. Kiedy ser się rozpuści wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć na talerz i posypać całość pokrojoną natką zielonej pietruszki oraz koperkiem.
Komentarze (0)