Pieczarki marynowane z sokiem z buraka i ziemniakami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1133
Pieczarki marynowane z sokiem z buraka i ziemniakami
fot. indigolotos / elements.envato.com

Składniki:

  • 300 g marynowanych pieczarek
  • 100 ml soku z czerwonego buraka
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 marchew
  • 2 liście sałaty lodowej
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki, marchew oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w, cienkie plastry. Sałatę wyłożyć na talerz. Następnie ziemniaki obrać ze skóry, pokroić je w cienkie plastry i zrumienić w mocno rozgrzanym głębokim oleju na patelni na średnim ogniu. Po zrumienieniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz z sałatą. Pieczarki osączyć z marynaty na sicie i dodać do całości. Następnie polać je sokiem z buraka czerwonego. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i udekorować pokrojoną wcześniej w cienkie plastry marchewką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów