Pieczarki marynowane z sokiem z buraka i ziemniakami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Pieczarki marynowane z sokiem z buraka i ziemniakami

    Dodane przez: wd2005

    indigolotos / elements.envato.com

Składniki

  • 300 g marynowanych pieczarek
  • 100 ml soku z czerwonego buraka
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 marchew
  • 2 liście sałaty lodowej
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Ziemniaki, marchew oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w, cienkie plastry. Sałatę wyłożyć na talerz. Następnie ziemniaki obrać ze skóry, pokroić je w cienkie plastry i zrumienić w mocno rozgrzanym głębokim oleju na patelni na średnim ogniu. Po zrumienieniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz z sałatą. Pieczarki osączyć z marynaty na sicie i dodać do całości. Następnie polać je sokiem z buraka czerwonego. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i udekorować pokrojoną wcześniej w cienkie plastry marchewką.

0 komentarzy

Podobne przepisy