Ogórki w bulionie z miso i chili

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki pasty miso
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli sezamowej
  • 0,5 łyżeczki mielonej, czerwonej papryki chili

Opis przygotowania

Ogórki szklarniowe umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i przełożyć do miski. Następnie bulion warzywny doprowadzić do wrzenia w rondlu, po czym wlać do niego sos sojowy, dodać pastę miso, dobrze wymieszać i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i polać tym pokrojone ogórki w misce. Całość posypać solą sezamową i mieloną, czerwoną papryka chili.

Podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy