Wiosenna jajecznica
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2650
Składniki:
- 2 bułki
- 1 cebula dymka
- 3 duże jajka
- masło
- olej
- sól
- kawałek kiełbasy
- sałata
Opis przygotowania:
Sałatę myjemy. Kilka liści układamy na talerzu. Cebulę dymkę (szczypiorek) oraz kiełbasę drobno kroimy. Na rozgrzaną patelnię kładziemy kiełbasę - podsmażamy według uznania. Następnie wbijamy jajka - przy tym solimy. Mieszamy dokładnie i smażymy według uznania. Bułki smarujemy masłem, kładziemy na talerzu obok sałaty. Na sałatę kładziemy jajecznicę, wszystko posypujemy wcześniej przygotowanym szczypiorkiem. I tak to nasza wiosenna jajecznica jest już gotowa. Smacznego.
Komentarze (0)