Kalafior z komosą ryżową i podgrzybkami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kalafior z komosą ryżową i podgrzybkami

    Dodane przez: iwona

    star5112 / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 250 g świeżych podgrzybków
  • 3 łyżki masła
  • 1,5 szklanki komosy ryżowej
  • 1 kalafior
  • garstka liści z nasturcji
  • sól

Opis przygotowania

Kalafiora, grzyby oraz nasturcję umyć i osączyć z wody. Następnie kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać ją 2,5 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i wyłożyć na talerz. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego pokrojone w kostkę podgrzybki. Grzyby smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty, potem dodać do nich ugotowanego wcześniej kalafiora. Doprawić go do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż kalafior zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do komory na talerzu. Wszystko udekorować listkami nasturcji

0 komentarzy

Podobne przepisy