Kalafior z komosą ryżową i podgrzybkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 712
Kalafior z komosą ryżową i podgrzybkami
fot. star5112 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g świeżych podgrzybków
  • 3 łyżki masła
  • 1,5 szklanki komosy ryżowej
  • 1 kalafior
  • garstka liści z nasturcji
  • sól

Opis przygotowania:

Kalafiora, grzyby oraz nasturcję umyć i osączyć z wody. Następnie kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać ją 2,5 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i wyłożyć na talerz. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego pokrojone w kostkę podgrzybki. Grzyby smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty, potem dodać do nich ugotowanego wcześniej kalafiora. Doprawić go do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż kalafior zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do komory na talerzu. Wszystko udekorować listkami nasturcji

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów