Tofu z warzywami i pieczarkami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g wędzonego tofu
  • 250 g pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 1 kalafior i brokuł
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Brokuła oraz kalafiora pokroić w różyczki. Warzywa te przełożyć do osobnych rondli, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić je. Kalafiora zmiksować mikserem na jednolitą masę i wyłożyć na talerz. Do zmiksowanego kalafiora dodać ugotowanego brokuła. Następnie tofu wędzone położyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą i od chwili zagotowania wody tofu gotować przez 5 minut. Po tym czasie ściągnąć go z sita i dodać do warzyw na talerzu. Następnie pieczarki obrać z błony, pokroić je w cienkie plastry i smażyć na rozgrzanym maśle na patelni, na średnim ogniu przez 2 minuty. Gotowe ściągnąć z patelni i dodać do potrawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy