Roladki z cukinii, sera, łososia i kalafiora

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 290
Roladki z cukinii, sera, łososia i kalafiora
methTICALman / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g białego twarogu
  • 2 małe młode, zielone cukinie
  • 1 duży kalafior
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Opis przygotowania:

Cukinie umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Na cukinię nałożyć plastry wędzonego łososia. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po zgotowaniu odcedzić, lekko przestudzić i przełożyć do miksera. Do kalafiora w mikserze dodać ser twarogowy oraz obrany ze skory czosnek. Zmiksować na jednolitą masę i wyłożyć ją na łososia z cukinią. Całość dobrze zawinąć, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy