Lody w zalewie waniliowej z czereśniami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 ml lodów śmietankowych
  • 350 g świeżych czereśni
  • Zalewa:
  • 600 ml wody
  • 30 g cukru waniliowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru

Opis przygotowania

Przygotować zalewę: czereśnie opłukać pod bieżącą wodą, pozbawić ogonków i przełożyć je do rondla. Zalać je wodą, zasypać cukrem brązowym, waniliowym, imbirem i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu całość dobrze przestudzić, po czym zalać tym lody śmietankowe na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy