Groch w bulionie ze śmietaną i truflami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Groch w bulionie ze śmietaną i truflami

    Dodane przez: wd2005

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml kwaśnej śmietany kremówki
  • 40 g zielonego grochu z łupiną i z łodygą
  • 2 łyżeczki tartych trufli
  • sól

Opis przygotowania

Groch zielony wraz z łupina umyć, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Następnie bulion warzywny zagotować i zalać nim groch na talerzu. Następnie lekko przestudzić i wyłożyć na to kwaśna śmietanę. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i posypać tartymi truflami.

0 komentarzy

Podobne przepisy