Groch w bulionie ze śmietaną i truflami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 425
Groch w bulionie ze śmietaną i truflami
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml kwaśnej śmietany kremówki
  • 40 g zielonego grochu z łupiną i z łodygą
  • 2 łyżeczki tartych trufli
  • sól

Opis przygotowania:

Groch zielony wraz z łupina umyć, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Następnie bulion warzywny zagotować i zalać nim groch na talerzu. Następnie lekko przestudzić i wyłożyć na to kwaśna śmietanę. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i posypać tartymi truflami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy