Popcorn z orzechami i polewą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Popcorn z orzechami i polewą

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 100 g popcornu
  • 100 g orzeszków ziemnych
  • Polewa:
  • 3 łyżki masy krówkowej
  • 1 l łyżka soku jagodowego
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozsypać na niej popcorn. Następnie wstawić go do piekarnika rozgrzanego do temp. 120 stopni i piec do chwili, aż zacznie pękać. Wtedy wyciągnąć go z piekarnika.

Przygotować polewę: masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego masę krówkową. Kiedy masa się rozpuści, wlać do tego sok jagodowy i dokładnie wymieszać. Wsypać do tego orzeszki ziemne oraz popcorn. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz

0 komentarzy

Podobne przepisy